Politica de Confidențialitate a Lex Birou De Despăgubiri SRL

Mai jos vă prezentăm urmatoarele documente ce complinesc POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.

Politica de confidențialitate are drept scop furnizarea de informații cu privire la colectarea, utilizarea și divulgarea către terți a datelor cu caracter personal de către LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, o societate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str.Preciziei, Nr.1, Tronson.1, Etaj.4, Sector.6, înregistrată la Registrul Comerțului J40/5491/13.04.2016, avand CUI: RO35957222.

Confidențialitatea dumneavostra este foarte importantă pentru noi. Prin urmare, ne străduim să vă procesăm datele cu caracter personal în conformitate cu principiile stabilite în legislația privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46 / CE („GDPR„). Datele cu caracter personal reprezintă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă, iar o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată direct sau indirect, în special prin referire la un număr de identificare sau la unul sau mai mulți factori specifici fizici, psihologici, mentali, identitate economică, culturală sau socială. 

Această politică de confidențialitate se referă la datele cu caracter personal ale clienților, furnizorilor, partenerilor noștri de afaceri, altor persoane care ne contactează și care ne vizitează și ale reprezentanților acestora, potențiali colaboratori și colaboratori și se aplică datelor colectate prin intermediul site-ului nostru web, www.lex-birou.ro, precum și tuturor celorlaltor date cu caracter personal pe care le colectăm prin e-mail, formular de contact, contracte de mandat, procuri notariale sau a altor variante off-line.

Această politică de confidențialitate descrie:

a) categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm și procesăm;

b) scopurile pentru care colectăm și folosim datele dvs. cu caracter personal;

c) motivele de prelucrare pentru astfel de scopuri;

d) durata procesării acestor date;

e) drepturile dumneavoastră în calitate de persoane vizate și modul în care le puteți exercita;

f) cui îi putem dezvălui datele cu caracter personal.

I. CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL, SCOPURI ȘI MOTIVE PENTRU PROCESARE

În contextul interacțiunii dumneavoastra cu LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, dumneavoastra ca persoană fizică, puteți face obiectul activităților de prelucrare a datelor pe care le efectuăm. Va informam că folosim datele dumneavoastra cu caracter personal în următoarele cazuri:

  1. Dacă sunteți client sau potențial client al LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL:

1.1.  Scopurile prelucrarii sunt:

1.1.1. Executarea contractului încheiat cu dumneavoastră, inclusiv realizarea activităților efectuate de noi în interesul dumneavoastră în virtutea contractului si procurii autentificate dintre noi

Folosim datele dumneavoastra cu caracter personal relevante pentru executarea tuturor demersurilor necesare în încercarea de a obţine pentru dumneavoastra sau pentru cei pe care îi reprezentati legal, despăgubiri legale de la Societatea de asigurare/Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România/Fondul de Protecție a Victimelor Străzii/Fondul de Garantare a Asiguraților, responsabile de achitarea despăgubirilor pentru daunele suferite în urma EVENIMENTULUI. De exemplu, în executarea demersurilor pe care le intreprindem, este posibil să ne bazăm pe datele dumneavoastra cu caracter personal (de ex. adresa de domiciliu, nume si prenume, CNP) pentru a duce la indeplinirea obligațiilor contractuale. Totodata, in vederea procesarii platilor in cazul obtinerii despagubirilor legale, prin intemediul documentelor solicitate putem procesa datele de identificare a contului dumneavoastra bancar.

Ne intemeiem în acest caz pe îndeplinirea contractului (in sens larg) ca temei al procesarii (inclusiv îndeplinirea în numele dumneavoastra cat si ale celor pe care îi reprezentați legal, a oricaror acțiuni legale, procesarea platilor, cat si îndeplinirea obligației noastre profesionale de ținere a evidenței contractelor încheiate cat si a actelor obtinute in numele si pe seama dumneavoastra).

1.1.2. Comunicarea cu dumneavoastra.

Este posibil sa ne solicitati asistenta sau sa ne transmiteti comentarii, sugestii sau intrebari legate de site-ul nostru, de serviciile noastre, de statusul dosarului dumneavoastra, precum si de procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

In acest caz, utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dumneavoastra în legătură cu solicitările dumneavoastra, si, dupa caz, analizarea cererilor dumneavoastra si oferirea de raspunsuri la acestea.

1.1.3 Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelua unele dintre datele dumneavoastra în contextul furnizării serviciilor bazate pe obligații impuse de lege (de exemplu, obligația de a respecta legile fiscale). În acest caz, temeiul prelucrarii este indeplinirea unei obligații legale.

1.2. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumeavoastra sunt:

1.2.1 In situatia in care incheiati un contract sau formulati cereri prin intermediul web site-ului nostru (indiferent daca aveti sau nu cont pe site) – datele pe care le prelucram sunt: numele si prenumele, adresa de e-mail, telefonul, adresa dumneavoastra de domiciliu, CNP-ul, seria si nr C.I/BI.

In cazul in care doriti transferul banilor din despagubirile obtinute de catre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL intr-un anumit cont bancar, vi se va solicita sa furnizati informatii despre respectivul cont bancar, exclusiv cu scopul procesarii platii dumneavoastra, utilizand aceasta modalitate. 

Toate raporturile nascute dintre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL si fiecare CLIENT prin intermediul website-ului, sau prin incheierea unui contract de mandat se vor realiza conform Termenilor si Conditiilor site-ului si a acestei Politici de Confidentialitate.

Datele  dumnevoastra vor fi stocate in vederea inregistrarii si operarii datelor dumneavoastra in scopul cunoscut in contractul de mandat si procura autentificata dintre dumneavoastra si LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, si cu scopul de a va oferi posibilitatea de a va administra in mod eficient informatiile.

  1. Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact a unui client sau potențial client al LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL

2.1. Scopurile prelucrarii sunt:

2.1.1. Furnizarea de servicii de consultanta solicitate de client

Folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a pregăti și a furniza serviciile solicitate. De exemplu, putem folosi datele cu caracter personal pentru a gestiona relația cu clientul pe care îl reprezentați. Ne bazăm în acest caz pe interesul legitim în furnizarea serviciilor noastre în funcție de domeniul nostru de activitate și de gestionarea relației cu clienții noștri.

2.1.2. Comunicarea cu dumneavoastra.

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dumneavoastra. în legătură cu solicitările dvs. și cu orice alte aspecte relevante legate de colaborarea sau posibila colaborare dintre noi, inclusiv, dar fără a se limita la informațiile despre programul nostru de lucru în timpul sărbătorilor. Ne bazăm în acest caz pe și interesul legitim în furnizarea serviciilor noastre conform domeniului nostru de activitate.

2.1.3 Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dumneavoastra, în contextul furnizării serviciilor in baza unei obligatii legale, daca este cazul. În acest caz, temeiul prelucrarii este indeplinirea unei obligatii legale.

2.2. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumneavoastra sunt: numele si prenumele, adresa de domiciliu, starea de sanatate, CNP-ul, e-mailul, telefonul, precum și alte date cu caracter personal furnizate catre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL de obicei de către dumneavoastra, dacă este necesar pentru a îndeplini scopurile de mai sus.

În toate cazurile, datele sunt furnizate fie direct de dumneavoastra, fie de către client.

3Dacă sunteți partener de afaceri sau furnizor LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL

3.1. Scopurile prelucrarii sunt:

3.1.1. Întreținerea relației noastre contractuale cu dumneavoastra.

Folosim datele dumneavoastra cu caracter personal relevante pentru a întreține relația noastră contractuală cu dumneavoastra. Ne bazăm în acest caz pe executarea contractului ca temei al procesarii.

3.1.2. Comunicarea cu dumneavoastra.

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dumneavoastra în legătură cu orice aspecte relevante legate de relatia noastra contractuala. Ne bazăm în acest caz și pe îndeplinirea contractului nostru ca temei al procesarii.

3.1.3. Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dumneavoastra în contextul furnizării serviciilor bazate pe indeplinirea unei obligatii legale, dacă este cazul. În acest caz, temeiul prelucrarii este indeplinirea unei obligații legale.

3.2.Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumneavoastra sunt: numele si prenumele, denumirea firmei, adresa de domiciliu/sediul, CNP-ul, e-mailul, telefonul, precum și alte date cu caracter personal furnizate catre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL de obicei de către dumneavoastra, dacă este necesar pentru a îndeplini scopurile de mai sus.

4. Dacă sunteți reprezentant, persoană de contact, angajat sau alt colaborator al unui partener de afaceri LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL

4.1. Scopurile prelucrarii sunt:

4.1.1. Întreținerea relației noastre contractuale cu partenerul nostru de afaceri

Folosim datele dumneavoastra. cu caracter personal relevante pentru a întreține relația contractuală cu partenerul nostru de afaceri (inclusiv un furnizor). În acest caz, ne bazăm pe interesul legitim de a asigura că relația contractuală este gestionată în mod corespunzător.

4.1.2. Comunicarea cu dumneavoastra

Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dumneavoastra în legătură cu orice aspecte relevante legate de relatia de parteneriat. În acest caz, ne bazăm pe interesul legitim de a asigura că relația contractuală este gestionată în mod corespunzător.

4.1.3 Prelucrarea datelor ca obligație impusă de lege

Putem prelucra unele dintre datele dumneavoastra în contextul furnizării serviciilor noastre avand ca temei indeplinirea unei obligatii legale. În acest caz, temeiul prelucrarii este indeplinirea unei obligații legale.

4.2. Categoriile de date prelucrate în acest context sunt: numele si prenumele, adresa de domiciliu, CNP-ul, e-mailul, telefonul, precum și alte date cu caracter personal furnizate catre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, de obicei de către dumneavoastra, dacă este necesar pentru a îndeplini scopurile de mai sus.

În toate cazurile, datele sunt furnizate fie direct de dumneavoastra, fie de către partenerul de afaceri.

5. Dacă aplicați pentru un job:

Folosim datele cu caracter personal conținute în CV-urile pe care le primim pentru a evalua calificările solicitanților pentru o poziție în cadrul LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL. Ne intemeiem in acest caz pe efectuarea demersurilor realizate cu scopul încheierii și executării unui contract.

5.1 Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumneavoastra sunt: numele si prenumele dumneavoastra, adresa de e-mail, telefonul, adresa, datele cu caracter personal incluse în CV-uri, detalii despre educație și formare, calificările profesionale, precum și alte date cu caracter personal pe care le puteți furniza direct.

6. Dacă sunteți vizitator al sediului nostru:

Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a asigura securitatea spațiilor, a bunurilor și a personalului nostru.

In acest scop am instalat camere care sunt situate la un loc vizibil si sunt insotite de pictograme. Camerele au fost amplasate astfel incat sa minimizeze impactul asupra intimitatii individuale si efectuam evaluari periodice pentru a ne asigura ca utilizarea acestora ramane justificata.

Imaginile inregistrate vor fi pastrate atat timp cat este necesar pentru ca un incident sa poata fi descoperit si ca incidentul sa poata fi investigat. Avand in vederea acest lucru, toate inregistrarile sunt sterse dupa expirarea unui termen de o luna.

Cu exceptia autoritatilor competente, imaginile nu vor fi furnizate catre terte parti.

În acest caz, procesarea datelor are ca temei interesul legitim al LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, și anume protecția acestor spații, bunuri și persoane.

6.1 Categoriile de date prelucrate în acest context sunt: numele dvs., imagini (obtinute conform celor mentionate mai sus) precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct.

7. Dacă sunteți vizitator al site-ului nostru web:

Folosim datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. când vizitați site-ul nostru de internet, www.lex-birou.ro, pentru a procesa și a răspunde întrebărilor dumneavoastra, transmise prin intermediul site-ului nostru.

Ne bazăm această activitate de prelucrare a datelor pe interesul nostru legitim de a furniza informațiile solicitate în legătură cu activitatea si serviciile noastre.

7.1 Categoriile de date prelucrate în acest context sunt: numele si prenumele dumneavoastra, adresa de e-mail și numărul de telefon.

De asemenea, folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăți conținutul site-ului. Ne bazăm în această activitate de prelucrare a datelor pe interesului nostru legitim de a asigura funcționarea corectă a site-ului nostru de internet, precum și îmbunătățirea acestuia.

Utilizăm Google Analytics pentru a analiza informațiile colectate de la vizitatorii site-ului. Aceste informații permit companiei LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL să înțeleagă mai bine utilizatorii site-ului și modul în care îl utilizează. Nicio informatie de identificare personala nu este inclusa in acest tip de raportare.

Nu utilizam cookies pentru a colecta date cu caracter personal si nu folosim nicio tehnologie care coreleaza informatia colectata de cookies cu datele cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului nostru. Categoriile de date prelucrate în acest context sunt ora și data accesării site-ului Internet și adresa IP din care a fost accesat site-ul nostru de internet.

II. PUNEREA LA DISPOZIȚIE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Atunci când datele sunt solicitate direct de la dumneavoastra, LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL vă solicită să furnizați toate categoriile de date cu caracter personal, în scopurile menționate anterior, deoarece altfel nu vom putea să ne desfășurăm activitatea (inclusiv, printre altele, să vă oferim serviciile noastre).

Dacă furnizați catre LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL datele cu caracter personal ale altor persoane fizice, vă rugăm să le comunicați înainte de această dezvăluire modalitatea în care LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL intenționează să proceseze datele cu caracter personal, așa cum este descris în această politică de confidențialitate.

III. DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Deși, de regulă, nu vom dezvălui datele dumneavoastra cu caracter personal unor terțe părți, putem:

a) dacă este necesar, transfera datele dumneavoastra, prin divulgarea sau furnizarea accesului la distanță, numai prin aplicații securizate, unor terțe părți, cum ar fi partenerii comerciali ai LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL, care acționează în calitate de procesatori de date pentru și în numele LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL (de exemplu, pentru asistenta juridica și fiananciara, Unitati medicale, Societatea de asigurare, etc.), cu care LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL a încheiat acordurile contractuale necesare, cerute de reglementările UE și de reglementările naționale. Vom transfera datele unor terțe părți exclusiv în măsura necesară pentru a servi scopurile de procesare aplicabile pentru care datele dumneavoastra sunt colectate și prelucrate. 

b) dezvălui datele pentru a ne conforma legii sau ca răspuns la o cerere din partea unei instanțe judecatoresti sau a unei alte autorități legale, cum ar fi un mandat sau o citație.

LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL ar putea, de asemenea, să împărtășească informațiile cu bună-credință în cazul în care considerăm că este necesar să prevenim sau să gestionăm fraude sau să protejăm LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL.

c) dacă este necesar, să dezvăluie date cu caracter personal relevante autorităților competente, în contextul furnizării serviciilor pe care le-ați solicitat de la noi.

IV. DURATA PROCESĂRII

Intenționăm să păstrăm datele dumneavoastra cu caracter personal pe durata contractului încheiat cu dumneavoastra, precum si în conformitate cu politicile noastre interne și cu obligațiile legale care ne revin.

În cazul în care datele nu sunt colectate în contextul unui acord, astfel de date vor fi păstrate atât timp cât este necesar pentru atingerea scopului colectării datelor preconizate sau a oricărei alte perioade mai lungi impuse de lege, un regulament de păstrare a înregistrărilor sau autoritățile publice.

Imediat după încheierea perioadei de arhivare aplicabile, datele trebuie să fie:

  1. șterse sau distruse în siguranță;

sau b) transferate într-o arhivă (cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau prin regulamentul privind păstrarea înregistrărilor).

V. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În calitate de persoane vizate, GDPR vă oferă o serie de drepturi, inclusiv:

a) dreptul de accesare  – vă permite să obțineți confirmarea că datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate de noi și, în cazul unui răspuns afirmativ, detaliile relevante ale acestor activități de prelucrare.

b) dreptul de rectificare – vă permite rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cazul în care acestea sunt inexacte;

c) dreptul de ștergere – vă permite să obțineți ștergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal în anumite cazuri (de exemplu, dacă datele nu mai sunt necesare în legătură cu scopurile pentru care au fost colectate);

d) dreptul de restricționare – vă permite să obțineți restricționarea procesării datelor dumneavoastra cu caracter personal în anumite cazuri (de exemplu, atunci când contestați exactitatea datelor dvs. cu caracter personal, pentru o perioadă care ne permite să verificăm o astfel de exactitate);

f) dreptul de a vă opune – vă permite să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dumneavoastra cu caracter personal în condițiile și limitele stabilite de lege;

g) dreptul la portabilitatea datelor – vă permite să primiți datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra, pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit în mod automat sau să transmiteți aceste date unui alt controlor de date.

Suntem bucuroși să asigurăm exercitarea acestor drepturi.

Puteți să vă exercitați în mod liber și în orice moment drepturile dumneavoastra menționate mai sus și să aflați mai multe despre aceste drepturi, depunând la noi, în calitate de operator, o solicitare scrisă la LEX BIROU DE DESPAGUBIRI SRL ,cu sediul in Bucuresti, Str.Preciziei, Nr.1, Tronson.1, Etaj.4, Sector.6, sau prin e-mail la adresa birou@lex-birou.ro.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de protecție a datelor.

Vă încurajăm să ne contactați imediat dacă considerați că datele dumneavoastra cu caracter personal au fost furnizate fără consimțământ. Ne angajăm să tratăm întotdeauna cererile dumneavoastra cu cea mai mare atenție și să raspundem întrebărilor pe care le aveți în cel mai scurt timp posibil.

VI. SECURITATE

Ca parte a administrării site-ului nostru, am luat măsuri tehnice și organizatorice pentru a asigura un nivel de securitate corespunzător riscurilor prezentate prin prelucrare, în special din cauza utilizării incorecte sau a distrugerii, pierderii, alterării, dezvăluirii, sau accesului, manipularea intenționată sau accidentală, accesul terților, ștergerea și modificarea.

Veți fi notificat cu privire la o încălcare a securității datelor, într-un interval rezonabil de timp după descoperirea unei astfel de încălcări, cu excepția cazului în care un funcționar competent determină că notificarea ar împiedica o investigație penală sau ar aduce prejudicii securității naționale. În acest caz, notificarea va fi întârziată conform instrucțiunilor funcționarului competent. Vom răspunde cu promptitudine la solicitările dumneavoastră referitoare la o astfel de încălcare a securității datelor.

VII. MODIFICĂRI

Această politică de confidențialitate intră în vigoare începând cu 25 mai 2018. Această politică de confidențialitate poate fi actualizată.

Când vom face acest lucru, vom posta aceste modificări pe site-ul nostru, astfel încât să aveți întotdeauna acces la detalii despre informațiile pe care le colectăm, cum și în ce circumstanțe le utilizăm și dacă este cazul, le dezvăluim. Orice astfel de modificare, materială sau de altă natură, va intra în vigoare de la publicarea noii versiuni pe site-ul nostru.

Dacă, în orice moment, decidem să folosim datele cu caracter personal într-o manieră diferită de cea declarată în momentul colectării lor, vă vom notifica prin e-mail, telefon sau prin trimiterea unei scrisori de informare la adresa dumneavoastra de domiciliu. Veți avea posibilitatea de a alege dacă putem sau nu să vă folosim datele în acest mod diferit. În caz contrar, dacă este posibil, vom utiliza datele în conformitate cu Politica de confidențialitate conform căreia datele au fost colectate.

VIII. INFORMAȚII DE CONTACT

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la modul în care procesăm informațiile dvs. cu caracter personal sau dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dvs. în conformitate cu această politică, vă rugăm să ne trimiteți o solicitare scrisă, folosind următoarele date de contact: Str.Preciziei, Nr.1, Tronson.1, Etaj.4, Bucuresti, Sector.6, prin e-mail la adresa birou@lex-birou.ro, sau prin intermediul formularului de pe site-ul nostru www.lex-birou.ro.

Ne vom asigura că sunt luate măsurile adecvate pentru a răspunde solicitării dumneavoastra fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de 30 (treizeci) de zile de la primirea cererii. Informațiile vor fi furnizate pe cale electronică, dacă este posibil, cu excepția cazului în care solicitați în mod expres transmiterea în scris.